HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için: 1 paket hazırlanmış krem şanti

  • Süslemek için; tane vişne, nar, fındık, ceviz

Hazırlanması:

  • Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  • Çırpıp kremşanti kıvamına getirdiğiniz karışıma sıvıyağı da ekleyip çok az çırpın.
  • Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve kek kıvamına getirin.
  • Kek kıvamına gelen karışımı yağlanmış orta boy kare tepsiye veya borcama dökün.
  • 170–180 derece fırında pişirin.
  • Bu sırada tatlının şerbeti için bir tencerede şeker ve suyu kaynatın ve ılıtın.
  • Tatlımız piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktığında şerbeti ılık olarak üzerine dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra üzerini çırpılmış kremşantiyle kaplayın ve birkaç saat dolapta bekletin.
  • Servis yaparken üzerini isteğinize göre süsleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: