SEBZELİ TAVUK POĞAÇA

 

 

 

MALZEMELER

2 Adet tavuk göğsü(Kıyma Olacak)

2 adet Kemiksiz kalça but Kıyma Olacak )

1 adet iri kuru soğan

1 adet patates

2 dilim bayat ekmek içi veya

4 yemek kşğ galeta unu

2 diş sarımsak

1 çay kşğ kekik,karabiber,pul biber,köri,tuz

İÇİ İÇİN

1 küçük kutu konserve garnitür

 

SOSU İÇİN

3 Adet sivri biber

3 adet orta boy domates

1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk etlerini rondodan geçirerek kıyma yapın .Elde ettiğimiz kıymanın içine soğan ve.patatesi çiğ olarak rendeleyin içi ve sosu için malzemeler dışında verilen tüm malzemeler katılarak bir köfte harcı hazırlayın ve kendisini toplaması için 30 dak.buzdolabında dinlendirin.

Köfte harcı dinlenirken  sosunu hazırlayın.Bir tavata çok az bir yağ konularak çok küçük parçalara kesilmiş biberleri soteleyin,üzerine yine küçük doğranmış domatesleride ilave edin menemen yapar gibi sosu pişirin çok az bir su ilave edin tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp ocaktan alın.

Konserve garnitürü kavanozdan çıkarıp yıkayıp süzülmesini sağlayın.

Dinlenen tavuk kıymasından  limon büyüklüğünde parçalar koparın (kıyma ele yapışmaması için sık sık elinizi ıslatınız )poğaça yapar gibi elinizde açın içine havuç,patates ve bezelyeden oluşan garnitürden aldığı kadar koyup kapatınız kızgın tavada hafif pembeleşinceye kadar kızartın.Yapılan poğaçalar kızartma işleminden sonra fırın kabına yerleştirin üzerine daha önce hazırlanan sosu gezdirin önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin sıcak servis yapın

AFİYET OLSUN

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: