ÇİLEK JÖLELİ İRMİK PASTA

MALZEMELER

 

 

Bir lt.Süt

9 yemek Kşğ İrmik

10 Yemek Kşğ.Şeker (Damak tadınıza bağlı)

1 Yemek Kşğ.margarin

2 Yemek Kşğ.Hindistan cevizi

1 Çay bardağı kuru meyve parçaları

1 Paket vanilya

1 Paket Eti Burçay bisküvi

1 Paket Çilek Jölesi

YAPILIŞI

İlk önce jöle yi üzerindeki tarife göre hazırlanıp kullanacağız kalıba döküp oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılıp kıvam gelinceye kadar bekletiyoruz.

Kuru meyve parçalarını sıcak suda 10 dak bekletip süzün

Tatlıya gelince süt İrmik,Şeker bir derin tencerede sürekli karıştırılarak kaynatılır.Kaynanaya başlayınca içerisine yağı ,hindistan cevizi ve vanilya ilave edilip ocaktan alınıp soğutulup içine meyve parçaları ilave edilir

Kıvama gelen jölenin üzerine soğuyan irmik tatlısının yarısı dökülüp yayılır büskiviler özenle üzerine dizilir ve hafifçe bastırılır yarısı kalan irmik tatlısıda dökülür buzdolabında en az 3saat veya 1 gün bekletilir kalıp ters  çevrilip servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Bu tarifimi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ne ev sahipliği yapan arkadaşım http://pasasofram.blogcu.com/ pasadofram adresine gönderiyorum arkadaşıma kolay gelsin güzel etkinlik olmasını diliyorum

Spam |   Sil

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: