OSMANLI BÖREĞİ

MALZEMELER

500 gr un

1 yumurta

150 gr eritilmiş tereyağı

1 yemek kşğ sıvı yağ

1 su bar.su

HARCI İÇİN

150 gr beyaz peynir

200 gr kıyma

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

5 adet kuru soğan

1 yumurta

1/2 su bar.sıvı yağ

1 tatlı kşğ toz şeker

50 gr dolmalık fıstık

tuz,karabiber

2 yemek kşğ kuşüzümü

ÜZERİ İÇİN 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

hamur için tere yağı hariç  tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört eşit parçaya bölün.Üzerini nemli bir bez ile örtüp 30 dak.bekletin.Hamurları merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın üzerine eritilmiş ılınmış tere yağını sürüp üçe katlayın.Tekrar yağlayıp kara şeklinde açın buzdolabında 1 saat bekletin.Ufalanmış peynir ve maydanozu  bir kapta karıştırın.Ayçiçeği yağı,şeker ve soğanı bir tavada soteleyin.Kıyma kuşüzümü,tuz ve karabiberi ekleyip 5 dak pişirin.Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın.Buzdolabında yarım saat daha bekletin.Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp içine hazırlanan harçtan koyup rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış fırında 180 gişirin.Servis yapın.

Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: