>GÜL BAKLAVASI

>

Malzemeler
•    1 su bardağı süt
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
•    ½  paket kabartma tozu
•    1 yemek kaşığı sirke
•    1 fiske tuz
•    Aldığı kadar un
Açmak İçin:
•    Nişasta
Üzerine Dökmek İçin:
•    250 gr tereyağı
Şerbeti İçin: 
•    5 su bardağı şeker
•    4 su bardağı su
•    Birkaç damla limon
İçi İçin:
•    İri dövülmüş ceviz
Yapılışı
Önce şerbet hazırlanır; toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri yoğrulup dinlendirilir ve 30 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla servis tabağı kadar açılır. Üzerlerine bolca ceviz serpilir. Açılan hamurun önce üst kısmı işaret parmağıyla ortaya kadar ittirerek toplanır. Alt tarafı da aynı şekilde toplanır. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplanarak bir artı şekli (papatya) elde edilir. Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarları ortaya doğru katlanır. (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) İşlem bitince bir spatula yardımıyla hamur alınır ve ters çevrilerek tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Tereyağı eritilip tatlıların üzerine gezdirilir. 180 – 170 °C fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince soğuk olarak servis yapılır.

10 Yanıt

  1. >iyi pazarlar baklavalar enfes gorunuyor en cok sevdigim tatlidir ablacigim ellerine saglik afiyet olsun optum

  2. >Elinize sağlık katlamasını biraz anlamadım ama çok güzel görünüyor sevgiler iyi pazarlar

  3. >HEMDE ELDE AÇMA BENDE YAPMIŞTIM AMA HAZIR YUFKADAN BUNUN YERİNİ TUTMAZ TABİ GÖRÜNTÜSÜNE BAYILIYORUM ELLERİNE SAĞLIK GÜLÜM SEVGİLER HAYIRLI PAZARLAR

  4. >offfff.harika olmuşlar arkadaşım.nasılda canım çekti şimdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

  5. >Elerinize,emeğinize sağlık..Çok nefis olmuş baklavanız..Afiyet şifa olsun inşaallah..sevgilerimle..

  6. >el emeği gibi yok!!.şu görüntünün güzelliğine bakın🙂.ellerinize sağlık, harika görünüyor.

  7. >annemim yaptığı tatlıdır bayramllarda

  8. >ufff baklava enfes ellerine sağlık…olsada yesek…

  9. >ablacımm hayırlı akşamlar olsunnn..ne kadar da güzel görünüyor baklavaların..ellerine sağlık olsunn:))

  10. >Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.Saygılar.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: