>KOZALAK KURABİYESİ ( PASTASI)

>

MALZEMELER
250 gr kakaolu piriç patlağı
2 çorba kşğ bal
1 çorba kşğ kakao
70 gr tereyağı
80 gr  bir paket bitter çikolata
yarım bardak çekilmiş fındık (iri)
1 veya 2 çorba kşğ pudra şekeri
YAPILIŞI
Genişce bir tavaya kısık ateşte tere yağını ve çikolata parçalarını koyup beraber eritin ocaktan alıp içine 2 yemek kşgğ bal 250 gr pirinç patlağı ve kakao ekleyip son olarakta fındık parçacıklarını ekliyoruz limon sıkacağının  çukur kısmına dolduruyoruz hafifce bastırıyoruz ters çevirip servis tabağına koyuyoruz üzerine pudra şekeri eleyip buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN
Bu tarifi ilk kemal paşa tatlısı arkadaşımda görmüştüm ve hemen denedim  iyiki denemişim çok çok güzel bir tarif  http://www.kemalpasatatlisi.com/ arkadaşımın bir birinden güzel ve leziz tarifleri ni görmek için lütfen tıklayınız teşekkürler arkadaşıma

6 Yanıt

  1. >canımmm,ellerine sağlık.eminim tadı da görüntüsü gibi enfesstir…hamarat hatunsun hep diyorum.sana sevgiler bırakıyorum:)

  2. >Ellerine sağlık canım tam benli olmuş:))Afiye olsun.sevgiler.

  3. >çok güzel olmuş.gerçek pozalak gibi.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

  4. >ablacım ellerine emeklerine sağlık..tam da yılbaşı temalı çok şirin olmuşlar:))

  5. >ellerine sağlık güloannemnefis görünüyorlar

  6. >Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar,yılbaşı sofrasına çok yakışır.sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: