>GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE

>

MALZEMELER
Yarım kilo kuru fasulye (  Akşamdan Islatılmış 
2 orta boy kuru soğan
250 gr kuşbaşı et
1 yemek kşğ domates salçası
1 yemek kşğ Biber Salçası
1 yemek kşğ sıvı yağ
Tuz
Karabiber.Pul Biber

YAPILIŞI
Kuru fasulyeleri akşamdan yıkayıp bir tencere içinde suya koyun ve bekletin. Ertesi gün çok fazla bekletmeyin. Çünkü çok fazla beklerse su içinde durduğu için koku yapıyor. O yüzden yapacağınız zamana kadar arada sırada suyunu değiştirin, yapma işlemine geçince 10 dakika kadar haşlayın fasulyenin  gazı çıksın. Biraz ağzını kapatıp bekletin.
Sonra bu suyu süzün atın. Güvecin içinde soğanları, ince doğradığımız  sıvı yağda kavurun. Etleri ekleyin kavurun, etler suyunu çekmeye başlayınca salçayı ekleyin kavurun, Kuru fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde suyunu, tuzunu  ve baharatlarını ekleyin ve güvecin ağzını Aluminum Folyoyayla tamamen kaplayıp  kapağanı kapatıp. çok kısık ateşte pasülyeler pişene kadar ocakta  pişirelim
Afiyet Olsun
Bu tarifimi Kurban Yemeği Etkinliğine Ev sahipliği yapan sevgili ÖZLEM e gönderiyorum Arkadaşıma kolay gelsin diyor güzel etkinlik olmaaını diliyorum

9 Yanıt

  1. >tam kis yemegi, gerci ben yazinda yerim😉 cok severim neyapimellerine saglik canim

  2. >mmmh cok lezziz görünüyor.. ellerine saglik canim …HERKESE DUYURULUR : KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik – 05 Ocak) , herkes davetlimdir.. Katirlirsan cok mutlu olurum :)sicacik sevgilerimle..

  3. >Canım ellerine sağlık bayılırım güveçte kurufasülyeye karnımmı acıktınedir:))öpüyorum.

  4. >güveçte yapılan her yemeğin lezzeti bir başka oluyor.kuru fasulye ilk defa duydum tadı emınım kı çok guzeldır.ellerine sağlık

  5. >yanında pilav ve turşuyla harika olur.ellerinize sağlık.sevgiler.

  6. >bir lezzet klasiği bayılırımellerine sağlık Güloannem

  7. >Abalcım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. inşallah sayenizde bol katılımlı bir etkinlik olur. her zaman beklerim.

  8. >ağzımın suları aktı ellerine sağlık nefis görünüyor..

  9. >yenmezmi mis missss

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: