>EVDE MİLFÖY HAMURU YAPIMI

>Gönderen http://elifinterazisi.blogspot.com/
Sevgili  Arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve  EVDE MİLFÖY HAMURU YAPIMI tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. ve sevgilerimi gönderiyorum.


Arkadaşımın bir birinden güzel ve nefis tariflerini görmek için  Buradan      bakabilirsiniz



Tarif 54

Malzemeler:
  • 1 bardak buz gibi soğuk su ( ben çay fincanı kullandım)
  • un ( 3 bardağa yakın kullandım)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • tuz
  • 150 gr tereyağı ( istediğiniz katı yağı kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
  • Tereyağ hariç diğer malzemelerle ele yapışmayan orta sertlikte hamur yoğurdum. Çabuk davranmak lazım el ısısından etkilenmesin.
  • Dolapta 15 dakika kapalı streçe sarıp dinlendirdim.
  • 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açıp tam ortasına dolaptan yeni çıkmış yağı dilimleyip koydum.
  • Önce üçe katladım sonra oluşan uzun dikdörtgeni tekrar üçe katladım.
  • Yine sarıp dolapta 1 saat dinlendirdim.
  • Sonra tekrar açıp, önce üçe sonra dörde katladım. Bu işlemi her seferinde hamuru dolapta 1 saat dinlendirmek  kaydıyla üç kez daha yineledim.
  • Sonra hamuru 3-4 milim kalınlığında açıp karelere kestim.      
  • Aralarına peynir, maydanoz koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım. Yumurta akını peynire karıştırdım.
  • Milföy hamurunu kesinlikle çok sıcak fırında pişirmek gerekiyor, yoksa içindeki yağ tepsiye akar, kabarmaz.
  • Adım Hıdır, elimden gelen budur:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: