>YUFKALI SODALI MİLFÖY BÖREK

>

  Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve YUFKALI SODALI BÖREK tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel ve nefis tariflerini görmek için Buradan bakabilirsiniz
Tarif 33
yufkalı sodalı milföy böreği:

(mini fırın tepsisine göre) 

  • 10 kare milföy (500 g.)
  • 3 yufka (yarım kg.)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı soda ( maden suyu)
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • istediğiniz bir iç

milföyleri oda sıcaklığında biraz bekletin.çok bekletirseniz çok yumuşar şekil verilmez süner durur.ilk 4 milföyü streç film arasında merdaneyi ileri geri sağa sola  yuvarlayarak milföyleri biraz inceltin.milföyleri tepsiye yerleştirin.kenarda kalan boşluk için de kalan milföyü aynı şekilde inceltip ortadan 2 ye kesin.2 parçayı kenardaki boşluklara yerleştirerek tabanı oluşturun.1,5 yufkayı elinizde iri parçalara bölerek milföyün üzerine serpiştirin.için tamamını yayın.kalan 1,5 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak için üstüne serpiştirin.


5 milföy kaldı onları da ilk yaptığınız gibi önce 4 sonra kalan 1 tanesi olmak üzere açarak yufka katının  üstünü örtün.kenarlarını bastırıp yapıştırın.böreği bıçakla kare kare kesin.baklava gibi kesiyorum.lokmalık oluyor.çok büyük kesince yemesi zor olur.yumurta,süt,yağ ve maden suyu karışımını mikserle ya da blendırla güzelce çırpın.elde çırpılınca yumurtalar ara ara bütün kalabilir.börekte yağda yumurta görüntüsü istemeyiz değil mi?mikser yoksa önce yumurtları kaba kırıp tel çırpıcı ile çokça çırpın ya da çatalla.köpüürnce sıvıları azar azar ekleyip kuvvetli çırpın.amaç yumurtaların bütün kalmamasını sağlamak.
çırptığınız sosu dökün böreğe.bıçakla kat yerlerinden yine geçin dilimlemesi kolay olsun.30 dk.ya da daha fazla buzdolabında bekletin.üstünü örtüp bekletmeyi tercih ederim bazen dolap kokusu çekebiliyor.akşamdan da hazırlayabilirsiniz.önceden ısıtılmış  200C fırında kızarana kadar pişirin.çıkınca bıçakla gene dilimlerin üstünden geçin.

büyük fırın tepsisi için ölçüler: 

  • 18 kare milföy
  • 4 yufka
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı soda (maden suyu)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • istediğiniz bir iç

yapılışı aynı.alta 9 milföy üste de 9 milföy .araya 4 yufka yeterli gelir.sırası şöyle:9 milföy (taban) +2 parçalanmış yufka+iç+2 parçalanmış yufka daha+kalan 9 milföy(tavan)

4 Yanıt

  1. >sevgili arkadaşım benim.benim etkinliğimde ki katkılarını desteklerini unutamam.ben de canı gönülden destekliyorum canım seni.ben de katılacağım etkinliğine inşallah.lakin bu etkinlik bir eksikliğimi farketmemi sağladı.ben hiç milföylü lezzetler eklememişim bloğuma.sırf senin için bu etkinlik süresi içinde yapmaya çalışacağım inşallah.kou milföylü lezeetler olduğu için seni bu kadar yalnız bıraktım canım.yoksa şimdiye kadar bi ton lezzetle desteklemiştim seni.bunu bil istedim.yapan ve katılan arkadaşlarımın ellerine sağlık.senin de ellerine sağlık canım.BOL KATILIMLI BİR ETKİNLİK OLUR İNŞALLAH…

  2. >Selam çok güzel tarifler geliyor etkinlige hazırlıyanların ellerine sağlık seninde emeklerine sağlık.bizim evde hemen hemen hiç milföy kullanılmıyor.aslında alıp denemek istiyorum fakat unutuyorum.neyse bakalım milföy ü satın alıp eve getirebilirsem etkınliğe katilmak istiyorum.sevgiler.

  3. >ellerinize sağlık enfes olmuş.

  4. >Sevgili arkadaşım etkinlik davetin için çok teşekkür ederim seve seve bu davete katılırım inşallah güzel paylaşımların olduğu bir etkinlik olur arkadaşların tarifleri hepsi birbirinden nefis görünüyor daha önce yayınladığım tarifim olurmu linkinimi vermem gerekecek veya maillemi yolluyayım cevaplarsanız sevinirim sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: