>MİLFÖY BAKLAVA

>

  Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve MİLFÖY BAKLAVA tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel ve nefis tariflerini görmek için Buradan bakabilirsiniz

TARİF 29
 milföy baklava:
  •  1o tane kare  milföy hamuru
  • 1 su bardağı ceviz/ kavrulmuş çekilmiş fındık
  • eğer fındığa 1 yumurta akı eklerseniz iyi olur.dağılmazlar.

şerbeti:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağından 2 parmak az su
  • az limon suyu

*mini fırın tepsisi ya da büyük kare borcama göre

milföyleri oda  sıcaklığında bekletin biraz.hafif incelterek 4 tanesini tepsinin tabanına yerleştirin.hafif üstüste getirin ki birleşsi uçları.kalan 5.milföyü ortadan ikiye kesin.boş kalan yan kenarlara yerleştirin.fındıkları serpin.üstüne kalan milföyleri aynı şekilde hazırlayıp kapatın.kare kare kesin.önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.yakmamaya dikkat edin.az daha kızarsın diye bakarken kömür ediyordum.:)
tatlı soğuyunca şerbet kaynatın ve soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökün.ya da tam tersi.şerbet soğuk tatlı sıcak olsun. 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: