>MİLFÖY MANTI

>

 Gönderen http://www.yemekaski.com
Tarif 2

Malzemeler:
  • 10 adet kare milföy
  • 100 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Soğanları rondodan geçirip kıyma ile birlikte yoğurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp bir kenarda bekletin. (Benim hazır soğanla kavrulmuş kıymam vardı onu kullandım)
  2. Milföy hamurlarını oklava ile hafif inceltip 4 kareye bölün. Her böldüğünüz kareleride kendi içinde 4 kareye bölün. Bir adet milföy hamurundan 16 adet kare elde etmiş olacaksınız.
  3. Her karenin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı harçtan koyup uçları birleştirin ve elinizde yuvarlayın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine koyup 180 derecede kızarana dek pişirin.
  5. Sarımsakla yoğurdu karıştırın. Diğer yanda sıvıyağı ocak üzerinde kızdırıp kırmızıbiberi ilave edin.
  6. Servis tabağına mantıları alıp yoğurt ve kırmızıbiber yağ ile süsleyip sıcak servis yapın.
  7. Sevgili Arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer nefis tariflerini görmek için Buradan bakabilirsiniz

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: