>PATATES PÜRELİ ÇANAK KÖFTELER

>

Malzemeler
yarım kilo köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
bir orta boy rende kuru soğabir yumurta
tuz karabiber pul biber
Patates Püresi
2 veya 3 tane orta boy haşlanmış patates
bir çay bardağı ılık süt
tuz
Sos İçin
bir yemek kşğ salça
bir veya 2 su bardağı sıcak su
tuz

3 4 parça tereyağı
köfte sayısına göre dilimlenmiş kaşar peyniri
köfteye harçları koyup yoğurup 5 10 dak dinlendirin
yumurtadan daha büyük parçalar alıp elinizle küçük kase biçimi verip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Haşlanmış sıcak patatesleri iyiye ezip içine ılık sütü ve tuzu ilave edip çanak köftelerin içine doldurun fazla yüksek olmasın
fırına sürmeden sosu hazırlayıp kötelerin yanlarına döküp tereyağı ve tuzuda ilave ederek önceden ısıtılmış fırına sürünüz 1o 15 dak.sonra köftelerin içindeki sosları köftelerin üzerlerine bir kaşık yardımıyla döküp kızarınca dilimlenmiş kaşarları ilave edin onlarda kızarınca yemeğimiz servise hazır
Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: